СПА услуги

Солариум

Основен метод за получаване на бронзов загар

Да притежаваш кафяв загар на кожата означава не само по-добра визия и по-добро самочувствие, но е и част от т.нар. модерно излъчване.

Солариумът е от основно значение при лечението на остеопорозата (поради натрупването на витамин Д в кожата), лечението на сезонната депресия (поради стимулиране отделянето на серотонин), лечението на редица кожни заболявания като акне и невродермит, намаляване кръвното налягане, терапевтично повлияване на някои видове мускулни болки и др.

Козметиката е неотлъчен спътник както на естествените слънчеви бани, така и на изкуствените. От това, каква козметика използвате, в голяма степен се определя и крайният резултат от соларните процедури. Във всеки соларен салон се предлага специализирана соларна козметика, която макар и скъпа е гаранция за комфорта и здравето на вашата кожа, както и не на последно място – за ефективността на процедурите.

Преди да посетите соларното студио, добре е да овлажнявате кожата си редовно, за да е здрава и жизнена, и да не се стресира от третирането с интензивно лъчение. Избягвайте по-агресивни третирания на кожата непосредствено преди солариум – кола маска, ексфолация и т.н. След процедурите трябва да подхранвате и овлажнявате кожата си, като използвате богати кремове за тяло с успокояващ и силно хидратиращ ефект.

Цени

Парна баня

Парната баня е отлично средство за очистване на организма

Парната баня е превъзходно средство за възстановяване на силите, очистване на организма от шлаки, закаляване и намаляване на теглото. Горещата пара засилва кръвообращението, стимулира работата на сърцето и белите дробове, подобрява обмяната на веществата и качествения състав на кръвта. В съчетание с масаж тя отлично стимулира ставите и мускулите.

Доказано е, че парната баня успокоява централната нервна система, премахва умората, подобрява работата на бъбреците, черния дроб и стомашно-чревния тракт. По този начин, тя действа благотворно на целия организъм. Засиленото кръвообращение позволява разтворените шлаки бързо да се отстранят през кожата. 

В горещата пара загиват и практически всички болестотворни микроби, а с потта се изхвърлят различни токсини – крайни продукти на обмяната на веществата. Парната баня е отлично средство за очистване на организма благодарение на това, че активизира функциите на всички органи и системи без изключение.

Цени

Сауна

Естествения начин за тялото да се прочисти чрез изпотяване

Сауната е единствената баня на света, в която по едно и също време има както сух така и влажен въздух. Високата температура (средно 80 градуса Целзий) и ниската влажност (около 25%) създават атмосфера, подпомагаща цялостно изпотяване и дълбоко прочистване на порите. 

Сауната е като леко упражнение или сърдечносъдова тренировка за сърцето Ви, а също така се изгарят калории. Тя трябва да се използва в комбинация с подходяща диета и програма за физически упражнения. 

Сауната е преди всичко място за почивка. Меката топлина и влага успокояват и отпускат уморените мускули, намаляват стреса и допринасят за чувството на удовлетвореност и здраве, спомага за поддържането на чиста, здрава кожа и придава свеж тен.

Цени

Масажи

Йордан Масларски работи като масажист във фитнес център ,,Sunrise Gym” Варна. Развива интересите си в областта на Китайската медицина, посещава курсове и семинари. Член е в ,,Българска асоциация по масаж и природосъобразен начин на живот Дзиен Кан Дао”.

  • Класически масаж
  • Антицелулитен масаж
  • Спортен масаж
  • Лечебен масаж
Виж повече